Hogy a nyaralás ne változzon rémálommá, érdemes magunkkal vinni egy csapra szerelhető vízszűrő berendezést.

A csapra szerelhető vízszűrő tulajdonságai és előnyei

„Mostanában volt szerencsénk olyan területen tapasztalatokra szert tenni, ahol elég szennyezett a víz. Történt ugyanis, hogy befizették a családunkat egy olyan országba, ami igen felkapott nyaralóhely (vagy inkább telelő), tengerparton is van, nagyon szép, régi történelmi emlékeket lehet felkeresni, de a vezetékes ivóvíz és szennyvízhálózatuk maga a dráma.”. Kollégánk mai beszámolójából kiderül, miért hasznos magunkkal vinni egy csapra szerelhető vízszűrőt.

 

Hogy a nyaralás ne változzon rémálommá, érdemes magunkkal vinni egy csapra szerelhető vízszűrő berendezést. Szerencsére csípőből bepakoltam induláskor a csak kis helyet foglaló vízszűrő berendezést, mert hát soha nem lehet tudni. Tudják, a tapasztalat meg a rutin. Már Magyarországon is számtalan olyan helyen jártam, ahol a vezetékes ivóvíz tisztasága hagy némi kivetnivalót maga után. De a legtöbb ember ott rontja el, hogy inkább megvásárolja a boltok polcain felsorakoztatott ásványvizes palackokat, mondván, ebben egészséges víz van. Igen ám, de mi a helyzet a hátramaradt PET palackokkal? Védjük, óvjuk a környezetünket azáltal, ha egy alternatív megoldást próbálunk találni, hogy egészséges, szűrt vízhez jussunk és juttassuk szeretteinket.

 

A csapra szerelhető vízszűrő berendezés lehetőséget ad arra, hogy bármely földrajzi helyen, ahol vezetékes ivóvíz szolgáltatás van, egészséges, szűrt vízhez jussunk. Akár egy nyaralás vagy éppen telelés alkalmával is. Mert korábban, míg nem ismertem a Tisztavíz-Üzletházat, miről is szólt egy-egy nyaralás? Megérkeztünk a szálláshelyre, és rohantunk a boltba, hogy többek között pár tucat ásványvizes palackot vásároljunk, mert ki tudja milyen a vezetékes ivóvíz.

 

A vezetékes ivóvízzel jellemzően nem lehetünk biztosak abban, hogy mit is fogyasztunk. A nagyüzemi tisztítás sajnos nem tüntet el olyan szennyeződéseket, amikért jelentős mértékben az emberek a felelősek. Ilyen szennyeződés például a nők által használt hormontabletta maradványai. A hormont nem tudják kivonni a tisztított vízből, ezért érdemes felszereltetni otthonunkban is víztisztító berendezést. Ugyanebből az okból jó ötlet magunkkal vinni egy könnyű kivitelezésű, csapra szerelhető vízszűrő berendezést az utazások alkalmával.

medence

A csapra szerelhető vízszűrő

A csapra szerelhető vízszűrő a konyhai csapokra könnyedén ráapplikálható. A szerkezet egyrészt mechanikai úton távolítja el a vezetékes ivóvízben található szennyeződéseket, másrészt aktív szénszűrője megköti a vízben oldott formában található szerves szennyeződéseket, a klórt, az íz- és szagrontó anyagokat. Végeredményben finom és ugyanakkor egészséges ivóvízhez jutunk anélkül, hogy bármiféle PET palackot vásároltunk volna, amivel újabb terhet teszünk a környezetünk vállára.

 

A kis mérete és egyszerű felszerelhetősége lehetővé teszi, hogy magunkkal vigyük nyaralások alkalmával, munkahelyünkre, de még otthoni használatra is tudjuk javasolni használatát. Mint a legtöbb aktívszén szűrőt használó eszköz, ennek is véges az élettartama. Az aktívszén szűrőt érdemes cserélni 3 havonta, hogy elkerüljük a telítődést és ezáltal a visszafertőződést. A cserefolyamat során, a modern technológiai fejlesztésnek köszönhetjük, hogy a visszafertőződés esélye szinte nullára csökkent.

Írja meg véleményét