Ajánlott-e a lúgos víz fogyasztása naponta vagy alkalomszerűen?

Ajánlott-e a lúgos víz fogyasztása naponta vagy alkalomszerűen?

 

Mit értünk lúgos vízen? Miért ajánlott a lúgos víz fogyasztása alkalomszerűen? Sok ember tudja, hogy érdemes lúgosítani, de ez összefüggésben van a lúgos vízzel? Megannyi kérdés, de mai cikkünkben mindenre választ adunk.

 

Mi a lúgos víz és hogyan tudunk hozzájutni?

 

A lúgos vízhez könnyen hozzájuthatunk. Nincs más dolgunk, mint a víztisztító készülékünk mellé beszerezni egy lúgosító patront, aminek segítségével eltolhatjuk lúgos irányba a víz pH értékét. Így tehát igazán egyszerűen készíthetünk úgynevezett lúgos vizet. Fontos odafigyelni szervezetünk sav-lúg egyensúlyára. Ebben tud segíteni a lúgos víz, amit leginkább kúraszerűen javasolt fogyasztani.

 

A szennyezett csapvíz

 

Magyarország területén emberi fogyasztásra alkalmas csapvíz folyik a közművek ivóvizes csatornáiból. De az, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, nem azt jelenti, hogy tiszta is. Pontosan arról van szó, hogy a szennyeződések mértéke egy bizonyos határérték alatt van, de mi, a Tisztavíz Üzletház szakemberei azt állítjuk, hogy a csapból folyó ivóvíz tisztaságát lehet fokozni. Mégpedig a kínálatukban megtalálható megannyi előnyös víztisztító, vízkezelő és vízlágyító berendezés használatával.

 

Például tudta-e, hogy milyen kemény a víz a lakóhelyén? Miért előnyös az, ha lágyítjuk az otthoni vizet? Többek között azért, mert a kemény víz tönkre teheti a vízzel működő készülékeinket, idő előtt (pl.: bojler, párologtató…stb). Ha fontos az egészségünk, a lágy víz segíthet rendet tenni bennünk méregtelenítő hatása miatt.

 

Víztisztítók esetében több kivitelezés mellett dönthetjük el, hogy mire van szükségünk. Ha csak a munkahelyünkön szeretnénk friss, jó ízű vízhez juttatni magunkat, abban az esetben elég lesz egy asztali víztisztító berendezés. Ha nagyobb távlatban gondolkodunk, akkor csapra szerelhető víztisztító berendezések segítségével az egész család friss vizet tud inni.

A vízkezelés nagyon sok mindent takarhat. A már meglévő rendszerünk mellé jelenthet egy újabb plusz opciót, a vízlágyítás mellé lehet arzénmentesíteni vagy a víztisztítás mellé lehet vásárolni olyan készüléket, amivel tisztíthatjuk kerti medencénket (pl.: UV-fénnyel). Ide tartozik a lúgosítás is, hiszen lúgosítani is a már megtisztított vizet érdemes. Viszont, ha tovább szeretnénk egészséges vízzel turbózni a szervezetünket, akkor fogyasszunk a nap további részében lágy vizet, vagy desztillált vizet.

 

 

Ajánlott-e a lúgos víz fogyasztása naponta vagy alkalomszerűen?

 

Nagyon sokan foglalkoztak, és foglalkoznak vele mai napig is, hogy vajon milyen hatást gyakorol a szervezetünkre a lúgos víz. Érdemes- e fogyasztani naponta, esetleg alkalomszerűen, vagy jobb, ha elkerüljük? Fontos elmondanunk ezzel kapcsolatban, hogy a szervezetben lévő testnedvek különböző pH-val rendelkeznek. A gyomor- ahová legelőször kerül a lúgos víz- erősen savas kémhatású. A sav és lúg tudvalevő hogy semlegesítik egymást. Így sajnos nem fogjuk tudni elérni a várt hatást ezzel a módszerrel. Leginkább kúraszerűen ajánlott alkalmazni a lúgos vizet, 1-2 pohárral naponta, maximum 1-2 hétig. Ezzel a kúrával leginkább csak a méreganyagok csökkenését segíthetjük elő a szervezetünkben. A legjobb természetes lúgosítók a friss, nyers zöldségek és gyümölcsök, amelybe a citrom is beletartozik amennyiben azt éhgyomorra fogyasztjuk!

Írja meg véleményét