Milyen vizet igyunk, ha egészségesek szeretnénk maradni?

Milyen vizet igyunk, ha egészségesek szeretnénk maradni?

Dr. med. Antonius M. Schmid: A víz és a vízminőség jelentősége az emberi organizmus számára

“Ivóvizünk elsősorban oldó- és tisztítószer. A jó ivóvíz pH értékének 6,7-6,9 között kellene lennie, RHO-értékének el kell érnie legalább a 6.000 Ohm-ot. Ez utóbbi a víz ellenállását fejezi ki. Az ellenállás a csapvizek nagy részénél meglehetősen alacsony, 1.500–2.500 Ohm közötti, aminek oka a túl magas ásványianyag- vagy elektrolit-tartalom.”

“Minél magasabb a víz Ohm-értéke (=ellenállás értéke, vagyis minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz), annál jobb a tisztító hatása. Minél alacsonyabb az ellenállás értéke, annál kisebb a tisztító hatás is. Érdekes, hogy a trombózisos kimenetelű vérsűrűsödés, de a szívinfarktus, az agyvérzés, a rák, sőt még az AIDS esetén is erősen visszaesik a vérünk ellenállási értéke, mert túl magas a vérünk ásványianyag-tartalma.

Az ilyen betegségek gyarapodása esetén a civilizált országokban kifejezetten elengedhetetlen lenne a magas ellenállású, alacsony ásványianyag-tartalmú víz fogyasztása. Ugyanis kizárólag az ásványi anyagokban szegény víz képes megtisztítani szervezetünket a szervezetünk számára felesleges, lerakódott ásványoktól, hogy vérünkbe – a szó szoros értelmében – több levegő juthasson.”

“A jó ivóvíz enyhén savanyú, ami annyit jelent, hogy hidrogénatom-felesleget tartalmaz. A hidrogénatomnak megvan az a mágneses minősége, amire szervezetünknek információként szüksége van. Igaz például, hogy a sterilizált, desztillált víz tiszta, de vitális tulajdonságainál fogva nem az az élelmiszer, amire a szervezetünknek szüksége lenne.

A reverz (=fordított) ozmózis-módszerrel előállított víz fizikai tulajdonságai miatt alkalmas arra, hogy akár egy háztartásban is könnyen előállítható legyen. Megbízható módszer, nem változtatja meg tartósan a víz belső (kristály) struktúráját, és valamennyi vízelőkészítési módszer közül a legpraktikusabb és a legolcsóbb.”

Igaz-e, hogy a tiszta víz kimossa az ásványokat a csontokból, fogakból, stb.? Van ennek valami alapja, vagy csak egy tévhit?

“Aki félti az ásványi anyagait, vagy attól tart, hogy az ásványi anyagokban szegény ivóvíz kivonja a csontokból a meszet (kalciumot), megnyugodhat. Az ásványi anyagokban szegény víz semmi esetre sem tudja kioldani a szervezetből a szervesen megkötött ásványokat. A szervetlen ásványi anyagok azonban – amelyek úgymond szemétként rakódtak le szervezetünkben – valóban kimoshatók a szervezetünkből!”

Milyen vizet igyunk, ha szeretnénk saját magunk, családunk egészségét megőrizni? A legjobb tehát  a tiszta víz, melyet víztisztító készülékkel is nyerhet otthonában.

Amennyiben bármilyen kérdés merül föl Önben, szívesen állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!

Írja meg véleményét