Milyen a tiszta, egészséges víz?

Milyen a tiszta, egészséges víz?

Dr. med Gladiß vízkutatási eredményeinek alapján:

 

Az ivóvíznek egyrészt mentesnek kell lennie a nehézfémektől, peszticidektől, (inszekticidektől és herbicidektől) vírusoktól, baktériumoktól, gombáktól, a klórtól, nitráttól és más vegyi anyagoktól, másrészt a lehető legkevesebb ásványi anyagot és nagyon kevés sót kell tartalmaznia.”

  • A jó ivóvíz pH-ja 6,7-6,9; rho értéke (ellenállása) legalább 6000 Ohm (» Vincent)

(A hagyományos csapvíz ellenállása kb. 1500 – 2500 ohm, viszont túl sok benne a szervetlen ásványi anyag és túl sok áramvezető elektron van benne.)

  • Minél magasabb az ivóvíz ellenállása (Ohm értéke), annál jobb a víz tisztasága

Kísérletek igazolják, hogyha elektromos áramot (tehát stresszt) vezetünk alacsony ellenállású, vagyis magas ásványianyag-tartalmú vízbe, akkor a színtelen víz felmelegszik, hamarosan bezöldül, bebarnul.

Magas ellenállású tiszta víz esetén nem tapasztalunk sem melegedést, sem elszíneződést. Ennek oka, hogy a magas ellenállású tiszta vízben nincsenek ún. “elsüllyesztett ballaszt-anyagok”, azaz felesleges ásványok.

“Téves elképzelés, hogy a szervezetünkben lévő szerves ásványi anyagokat kimossa az alacsony ásványianyag-tartalmú tiszta víz. Sok ember fogyaszt már 8-10 éve kizárólag ásványi anyagoktól mentes vizet, és energetikusak, nagy teherbírásúak, kiváló egészségnek örvendenek.”

Dr. med Elmau szerint “ásványianyag-forrásunk a talaj, nem pedig a víz, ezért a talajból, azaz az ott termett növényekből, illetve az azokat elfogyasztó állatokból nyerjük a szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokat és nem a vízből. Az ásványi anyagoktól mentes vizek ellenállása 10.000 – 30.000 ohm közötti is lehet. Nagyon jó értékek.”

Milyen a tiszta, egészséges víz tehát?

Elmau szerint a legjobb ivóvíz a kevés ásványi anyagot tartalmazó, természetes forrásvíz (gleccservíz). Napjainkban a szennyeződések miatt egyrészt kevés tiszta forrásvíz található, másrészt szinte mindnek magas az ásványianyag-tartalma. Ma már csak néhány bazalt-hegység büszkélkedhet ilyen értékkel. A rangsorban ez után következik a reverz ozmózissal előállított, tisztított víz!

Amennyiben kérdése van, kollégáink örömmel segítenek elérhetőségeink egyikén!

Írja meg véleményét