Mi a szervezetünkbe bevitt víz feladata?

Mi a szervezetünkbe bevitt víz feladata?

Dr. Franz Morell: Víz – Táplálkozás – Bioelektronika a Vincent-methodika alapján

A víznek feladatai vannak, amelyek közül a legfontosabb, hogy megfelelő ozmotikus nyomást tartson sejtjeinkben, és fenntartsa a teljes anyagcserét. Ehhez jön még a felvett élelmiszerek sejtekhez való szállítása és az emberi szervezet számára nem hasznosítható anyagok továbbszállítása, azaz a salaktalanítás.

VízA víznek nem feladata (vagy alig), hogy ellássa szervezetünket ásványokkal vagy nyomelemekkel, különösen azért nem, mert a vízben található ásványi sók illetve nyomelemek olyan formában vannak jelen, hogy nem képesek fordulni a polarizált fényre. Enélkül a tulajdonság (fordulás) nélkül nem képesek, vagy csak elhanyagolható mennyiségben képesek behatolni a sejtplazmába. Plazmán kívül maradásuk megnövekedett ozmotikus nyomást okoz a sejtplazmán kívül, a sejtplazmán belül pedig vízhiányt és csökkentett nyomást. Ha a sejtbeli egyensúly felborul, számos betegség tanúi lehetünk, amelyek között felmerülhetnek rákos és a szív-vérkeringési megbetegedések is.

Mi a szervezetünkbe bevitt víz feladata tehát? A legfontosabb, hogy megfelelő ozmotikus nyomást tartson sejtjeinkben, és fenntartsa a teljes anyagcserét.

Kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén!

Írja meg véleményét