Melyik a legjobb víztisztító készülék?

Melyik a legjobb víztisztító készülék?

 

Emberek ezrei szeretnek finom, friss vizet inni, aminek az íze köszönő viszonyban sincs a csapból kifolyt ivóvízzel. Honnan tudjuk, hogy milyen minőségű vizet iszunk? Honnan vegyünk hozzá készüléket?

 

Most megtudhatjuk, mely készüléket érdemes megvenni, melyik a számunkra legjobb víztisztító készülék. Minden csak attól függ, hogy hol szeretnénk használni – otthonunkban vagy munkahelyünkön – és hogy mennyit szánunk rá.

Milyen céllal szeretnénk használni a víztisztító készüléket?

 

A kérdés furcsán hangozhat, hiszen már a bevezetőben megállapítottuk, hogy a víztisztítót leginkább azért használják az emberek, hogy egészséges, finom ízű vizet igyanak, ez azonban nem ennyire egyszerű. Arról, hogy milyen víztisztító készüléket érdemes választani, korábbi cikkünkből már beszámoltunk. Most azonban kicsit részletesebben vizsgáljuk a kérdést.

 

Választhatunk olyan megoldást, amikor csak annyi vizet állítunk elő, amit megiszunk viszonylag rövid időn belül. Ilyen kis kapacitású készülék például az asztali víztisztító, amely a víztisztító kancsóhoz hasonlatos. Működése az aktívszén szűrő segítségével jön létre, amely a klórt szűri ki a csapvízből.

 

Ha nagy mennyiséget szeretnénk előállítani, hogy az egész család friss vizet tudjon inni, akkor érdemes családi házakba szerelhető víztisztító berendezés-ben gondolkodni, mint például az RO 561 J27 víztisztító. Ez a pultba szerelhető víztisztító gondoskodik a család tisztavíz-ellátásáról, akár iváshoz, akár főzéshez szeretnénk használni. Központi szűrésre inkább vízlágyítót érdemes beszereltetni ha lágy vízzel szeretnénk egy épületben működtetni a mosógépeket, mosogatógépeket, háztartási berendezéseket. Ha az embernek családja van, akkor legyen az első az egészséges ivóvíz!

J27

Amennyiben kiegészítenénk a víztisztítónkat egyéb vízkezelőkkel, akkor választhatunk energetizáló, vagy lúgosító patront. Az sem akadály, ha forró vagy szódavizet szeretnénk előállítani akár otthon, csak az igényeknek megfelelő állógépet kell kiválasztanunk. Persze inkább orvosi rendelőkben, várókban, esetleg iskolákban lehet igen hasznos ez a funkció. Sokszor várakoznak kisbabával anyukák, akiknek egy idő után tápszert kell készíteni, amihez tiszta, babák számára iható, meleg vízre van szükség. Ugyanígy hatalmas plusz pont, hogy ezek a készülékek képesek szódavíz előállítására, ami a forró nyári napokon egy üde színfolt tud lenni a kiszáradt embernek.

 

Létezik a víztisztító berendezések olyan alternatívája, ami például kitűnően tisztítja a fúrt kutak vizét. Megint másik víztisztító hasznos, ha az embernek kerti medencéje van, és nem szánna nagyon sok pénzt arra, hogy egy önálló, medencékhez tervezett víztisztító berendezést vásároljon. Ebben az esetben, nekik találták ki az olyan készüléket, mint az UV lámpa.

 

Melyik a legjobb víztisztító?

 

A választ erre a kérdésre mindenki személyre szabottan eldöntheti, hiszen attól függ, milyen helyre szánjuk a víztisztítót, kik fogják használni a megtisztított vizet és milyen mennyiségben. Amit érdemes tudni, hogy víztisztító berendezéseink a vezetékes ivóvízből olyan szerves és szervetlen szennyeződésektől mentes ivásra kimondottan alkalmas vizet készítenek, amit még a legkisebb gyermekekkel is nyugodt szívvel meg lehet itatni. Ha az ország olyan területén élünk, ahol tudjuk, hogy egyéb szennyezőanyagok találhatóak meg oldott állapotban a csapvízben – például az Alföldön magas a vezetékes ivóvíz arzén tartalma, igaz még határértéken belül, de tartalmaz arzént. Ekkor érdemes a víztisztító mellé arzénmentesítő patront beüzemelni.

 

Írja meg véleményét