Javaslat az egészségesebb élethez
A természetes alapú táplálék-kiegészítők (mikroalgák, IP6, Flor-ssence, Essiac, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak (EFA-k), stb.) erősítik az immunrendszert, hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjeinek a beteg sejtek és a kórokozók elpusztítását.
Ezzel szemben a szintetikus vitaminok, mint pl. az E-vitamin, vagy az ezekre épülő táplálék-kiegészítők köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
- Tegyük félre a cukrokat! A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg mind a gombákat, mind a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful, stb. Aspartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de csak nagyon kis mennyiségben. Ne felejtsük el, hogy a csokoládéban is cukor van!
- Használjunk teljes értékű NaCl-ot (nátrium-kloridot), vagyis konyhasót! Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás lenne a tengeri só, de újabban ezt is Kálisóval dúsítják. Ezért javasoljuk, hogy keresse a tiszta, adalékmentes sót!
- A tej és a tejtermékek allergének, mert a szervezetet nyálkaképződésre serkentik, különösen a gyomor-béltraktusban. A nyálka táplálja mind a gombásodást, mind a daganatokat, és olyan környezetet teremt, ahol a kórokozók, gombák jól érzik magukat.
- A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
- A mikrobák, gombák, ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas! Ráadásul a húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas.
- Minden erjesztett ital vagy élesztővel készült termék tartalmaz gombaspórákat. A spórák megfelelő körülmények közé kerülve fejlődni, növekedni fognak, amire az immunrendszernek reagálnia szükséges. Az erős immunrendszer elpusztítja a betolakodókat, de ha egy betegség, egy antibiotikum-kúra legyengítette, akkor jobb, ha kihagyjuk őket az étrendünkből.
- Kerüljük a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb és rákellenes hatású.
- A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi sejtek számára. Ezért a következőket javasoljuk:
-
- Kerülje mikrohullámú sütőben műanyag edény használatát! Ez a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre fokozottan igaz! A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd szervezetünkbe. Ha már mikróban melegítünk, akkor az ételek melegítéséhez a műanyag helyett használjunk Pyrex vagy kerámia edényeket. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül.
- Ne tegyünk műanyag vizes palackot a mélyhűtőbe, mert a műanyagból dioxin szabadul fel!
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba, mert amikor az étel forrni kezd, a mérgező anyagok a nagy hő hatására kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe!
-
- Az egészséget, a gyógyulást legjobban a nyers növényi étrend segíti elő! A 80%-ban friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró, stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté.
Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését.
Az egészséges sejtek építéséhez szükséges az élő enzimek bevitele! Ennek érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is). Ezenkívül naponta 2-3 alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Ne főzze vagy süsse meg őket, mert az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak. - Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.