Hogyan erősítheti az immunrendszerét úgy, hogy egészségesen öregedhessen meg és mindig maximumon pöröghessen?

Hogyan erősítheti az immunrendszerét?

Volt már olyan osztálytalálkozón, vagy épp nyugdíjas programon, amit évekkel az utolsó hasonló összejövetel után rendeztek? Vagy hosszú évek óta nem látott barátokkal, ismerősökkel találkozott?

 

Amikor épp a száraz pogácsáért nyúl, azon gondolkodik: X és Y fantasztikusan néz ki. De Z.

Róla a lehető legjobb indulattal sem mondható el.

 

Néha hasonló korú emberek között ránézésre mintha 10 év különbség lenne, és üdítő érzés, amikor sokkal kevesebbnek gondolnak minket, mint ami ténylegesen vagyunk.

Talán sokáig abban a hitben ringattuk magunkat, hogy esetünkben nem fog eljönni az a pillanat: amikor a genetikai örökség, az életkörülményeink következményei és az életvitelünk benyújtja a számlát.

Mégis eljön, és ilyenkor sokan úgy érzik magukat, mint akinek a tyúkszemére léptek. Pedig „mi szóltunk” felkiáltás reszelős hangján próbálta az évek során érzékeltetni: mi sem vagyunk kivételek.

 

Egyáltalán az öregedést lehet késleltetni, egészségesebben megöregedni?

 

Az évtizedek során az emberi test nem csupán testileg, de mentálisan is öregszik. Pozitív hozzáállással, tudatos életvitellel, akár látványosan késleltethetjük. Ugyanis bizonyos szerveink idővel egyszerűen elkopnak, elfáradnak.

 

Hogy áll az immunrendszere az évek múlásával?

Talán laikusként egy mesebeli világhoz hasonlít a szervezetünk, ezért szinte botrányosnak hangzik elsőre, hogy napjában többször meghalhatnánk.

Az Egyszer volt az élet francia oktatórajzfilm az immunrendszerről szól, ami igyekszik klasszul, mégis hitelesen bemutatni azt, hogy napi szinten baktériumok falnak belőlünk, vírusok fertőznek meg. Azaz a testünket.

 

De minden nap jön valami, ami megmenti. Az immunrendszer.

Giulia Enders német orvostanhallgató (Wilhelm-und-Else-Heraeus-Stiftung kétszeres ösztöndíjasa) a frankfurti Mikrobiológiai Intézetben a doktorátusához szükséges kutatásokat végezve bátorodott fel könyvet írni a Bélügyekből.

Úgy írja le az immunrendszert, mint ami:

 

  • Megöli a furán nővő sejteket.
  • A gombaspórákat kiirtja.
  • A bacikat kilyuggatja.
  • A vírusokat felaprítja.

 

Ezt a kellemes és hosszútávon működő szolgáltatást az immunrendszer nyújtja a szervezetünknek a sok parányi sejt segítségével.

Az immunrendszer szakértőkkel ismerteti fel az idegeneket.
Azonban az immunrendszer sem szuperman, és egyes döntésekkel segíthetjük a munkáját, más döntésekkel viszont hátráltatjuk.

 

Hogyan segítheti az immunrendszerét egyszerűen és tudatosan, vízivással?

 

Úgy, hogy végre nem csak iszik, de minden korttyal a méregtelenítésnek és a kiválasztásnak is segít.

Tudta, hogy akkor is lehet alulhidratált, ha sokat iszik?

Ugyanis a vizek magas ásványianyag-tartalmúak, és szervetlenek. A magas ásványanyagtartalomnak pedig besűrűsödött vér, és a nulla sejtméregtelenítés is lehet a következménye.

 

Csak iszik és iszik, mégis szomjas marad.

 

Dr. Morrel kutatása szerint a 375 mg feletti ásványianyag-tartalmú vizek károsak, lerakodásokat okoznak. A 150 mg/l felettiek még mindig nem támogatják a méregtelenítést.

A méregtelenítés alapja ugyanis a tiszta víz: azaz 20-60 mg/liter.

Ásványianyag-tartalom: 95 mg/liter alatti vizek segítik a kiválasztást, 60 mg/liter alattiak kiválóan méregtelenítenek.

 

Ezt nyújta a Tisztavíz is.

Az alacsonyabb ásványianyagtartalom elősegíti a méregtelenítést. Ugyanis a magas ásványianyagtartalom és vegyi szennyeződések az öregedés és betegségek elsős számú okozói.

Az alacsonyabb ásványianyagtartalommal hosszútávon és eredményesen biztosíthatja, hogy az öregedés sokkal barátságosabban valósulhasson meg a szervezetében. Elmondhatja, hogy napról napra tesz valamit az egészségéért. Hogy holnapután is maximumon pöröghessen.

 

Ha szeretne még több tanácsot kapni, hogyan őrizheti meg vitalitását kattintson ide és olvassa el a 3+1 tipp az egészségesebb életért című cikkünk!

Írja meg véleményét