Használjunk házi szódavíz készítő készüléket!

Használjunk házi szódavíz készítő készüléket!

 

Ma már számtalan lehetőségünk van arra, hogy házi szódavíz készítő készüléket használjunk, ezzel támogatva a környezetünket, hogy kevesebb PET palackot használunk és dobunk ki!

 

A környezet védelme mellett ne felejtsük el, hogy az általunk készített szódavíz eredetéről több információval rendelkezünk, tudjuk, hogy ideális esetben tisztított vízből készült, aminek fogyasztásával akár egészségünk megőrzéséért is többet tehetünk.

 

A Szódavíz története

 

Szódavíznek nevezik a nyomás alatt lévő szénsavas vizet, melyeket a természetben a savanyú ízű borvízzel lehet azonosítani. Ezt Erdélyben már évszázadokkal a szódavíz szabadalmaztatása előtt is előszeretettel fogyasztották. 1809-ben, Dublinban kapott először zöld lámpát a szódavíz gyártás ipari méretben, de Magyarországon is kidolgozták az elkészítési módját, ez Jedlik Ányos nevéhez fűződik. Magyarországon szikvíznek nevezik a speciálisan gyártott és árusított szódavizeket – szódásszifon palackban –, ez 2013 óta Hungarikum.

 

A szódavíz összetevője

 

A mai ipari mennyiségű szódavizeket úgy készítik, hogy a szén-dioxidot – mely egy nehéz gáz (a vízhez képest) – nagy nyomáson átáramoltatják a vízen vagy ásványvízen, így jobban telítődik szén-dioxiddal, mint légköri nyomáson. Az így készült szódavíz PH értéke 3-4 közötti, vagyis enyhén savas kémhatású. Ezen a nagy nyomáson aztán megtöltik a PET palackokat, ahol a víz fokozatosan veszít széndioxid arányából, mígnem beáll 15% gáz – 85% víz arányra. Az oldott CO2 értéke 7-8g/liter.

 

Használjunk házi szódavíz készítő készüléket, de milyen vízből?

 

Ez egy nagyon fontos kérdés. Blogunk olvasói már tudják, hogy bizonyos fokú szerves és szervetlen szennyeződések akaratlanul is maradhatnak a csapból folyó vezetékes ivóvizünkben. Vagyis, ha az egészséges életmódra törekszünk, akkor véleményünk szerint szükség lesz arra, hogy víztisztító készülékkel egészségesebbé, tisztábbá, jobb ízűvé változtassuk az ivóvizet. Ezt lehetőleg nagyobb volumenben tegyük, ha feltett szándékunk, hogy otthonunkban használjunk szódavíz készítő berendezést. A jó minőségű szódavíz alapja ugyanis a jó minőségű víz és a jó minőségű szódavíz készítő berendezés.

 

Kiknek ajánljuk?

 

Ajánljuk azoknak, akik:

 

  • Tudatos vásárlók, szeretik a szódavizet és óvni szeretnék a környezetüket azáltal, hogy kevesebb PET palackot vásárolnak.
  • Nagy mennyiségű szódavizet fogyasztanak, vagy olyan kollektívában dolgoznak/élnek, ahol nem hátrány, ha 60-80 liter szódát lehet nyerni egy helyről.
  • Gondolnak arra is, hogy ár-érték arányban hogyan éri meg jobban szódához jutni.
  • Egyaránt tudják hasznosítani a szódakészítő funkciót a hideg és meleg víz készítő opcióval.

RO BC Silver

Amennyiben úgy döntenek, hogy megvásárolnak egy szódakészítő gépet tőlünk, üzletünk a beszerelést és az ahhoz szükséges anyagokat biztosítja, továbbá egy éves termékgaranciát is ad Önöknek, így biztosak lehetnek benne, hogy nem bánják meg döntésüket!

 

Írja meg véleményét