Érdemes-e víztisztító berendezést használni a medence feltöltésére?

Érdemes-e víztisztító berendezést használni a medence feltöltésére?

 

Egy minőségi víz előállításával foglalkozó üzlet gondol arra is, hogy bizonyos témában szívesen olvasnak ügyfeleik és leendő ügyfeleik blogbejegyzéseket. Ez alkalommal a medencék víztisztító berendezéséről lesz szó, ahol megemlítjük a medencék vizeiben rejlő fertőzéseket, a minőségi víztisztító készülékek használatát, valamint, hogy a medencék víztisztítói milyen karbantartási munkálatokat igényelnek, mi az, amit például szakemberek végeznek el, időről időre ezeken a víztisztító berendezéseken.

 

Kerti medencék vizeinek szennyeződései

 

Amikor elérkezik a jó idő, várjuk a nyarat, megfordul a fejünkben, hogy bizony meg lehetne tölteni a kerti medencét, hogy csobbanjanak a gyerkőcök, vagy akár az egész család, mikor a hőmérséklet már megengedi. Persze olyanok is vannak, akik nem várnak a jó időre, hanem rendelkezésükre áll egy benti medence, amit az év minden szakában használhatnak.

 

Függetlenül attól, hogy kinél milyen típusú medence van, érdemes-e elgondolkozni rajta, hogy a különböző vízvételezési lehetőségekkel, milyen minőségű fürdővíz kerül bele a medencébe. Mert egy egyszerű kerti slag nem biztos, hogy azt a magas fokú fürdőzéshez szükséges vizet biztosítja, amit elvárnánk, ha a gyermekeink benne pancsolnak egész nap.

 

A látható szennyeződésekkel még felvehetjük a harcot könnyebben, gondoljunk csak a falevelekre a kinti medencék esetében, a vízbe bekerülő homokra, esetleg föld törmelékre. Ezektől fizikailag is tisztíthatjuk a vizünket, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor hosszabb távon gondolkodjunk a szemmel nem látható szennyeződések kiszűréséről, tisztításáról. Ehhez több módszert tudunk figyelmükbe ajánlani.

 

Víztisztító berendezések használatának előnye

 

A víztisztító berendezés használatának megvannak az előnyei. Az egyik például, hogy nem kell azon aggódni, mit kezdjünk a rengeteg PET palackkal, ami a nyakunkba szakad, mikor elfogyasztjuk a több karton ásványvizet. Kiváltképp, ha családunk van, ez a mennyiség hatványozódhat. Tisztított vizet ihatunk otthonunkban, ha víztisztító berendezést használunk, de lehetőségünk van klórmentes vízzel fürdeni is, amelyet a csapra szerelt zuhanyszűrővel valósíthatunk meg.

 

A kiszűrt klórmentes fürdővizünket fokozhatjuk olyan készülékek felszerelésével, mint például az ezüst kolloidot tartalmazó zuhanyfej, amelynél az ezüst kolloid gondoskodik bőrünk egészségesebbé tételéről. Ezek a praktikus tanácsok leginkább a házon belüli víztisztításhoz használható ötletek, de felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mi a helyzet a kültéri medencék vizével? Lehet-e a kerti medence vizének karbantartására is használni a víztisztító berendezéseket?

 

silverex-zuhanyfej-1

 

Víztisztító berendezés medencékhez

 

Elméletben elmondhatjuk, hogy a víztisztítók által megtisztított vizet lehet használni a medencéink vizeihez is. A szakértői vélemények kikérése azonban elengedhetetlen, hiszen a különböző kivitelezésű és nagyságú medencék víztisztítása más és más eszközökkel lehet hatékony. Fontos például kiemelni, hogy egy egyszerű, otthoni környezetre szánt víztisztító nem lesz alkalmas a medence vizének tisztítására. Ezen felül a legtöbb esetben még az ipari víztisztító alkalmazása sem feltétlenül előnyös, mivel a készülékek 1:3 arányban dolgoznak, így valójában 3-szor annyi vizet használnak el a medence megtöltésére, mintha víztisztító nélkül töltenénk meg a medencét.

 

Ennek ellenére a víz tisztítása rendkívül fontos, mert ezáltal csökkenthetjük a szerves és szervetlen szennyeződések mennyiségét, sőt, bizonyos kiegészítőkkel további óvintézkedéseket tehetünk, hogy a medencénk vizét karbantartsuk, további szennyeződésektől megszűrjük.

 

Napjaink technológiájára jellemző, hogy az innovációk nagyon hamar elterjednek a háztartásokban, főleg, ha nem kerülnek eget rengetően sok pénzbe. Az UV lámpa is egy ilyen fejlesztés, amit kínálatunkban is megtalálhatnak. Ezt az eszközt egyre gyakrabban használják a medencékkel foglalkozó és karbantartó szakemberek is, mert az UV fény elpusztítja a vízben lévő baktériumok és vírusok nagyon nagy hányadát, hosszan tartó használata pedig akadályozza ezek elszaporodását is. Kisebb medencék karbantartási és tisztítási munkájához ajánljuk, de ha kérdése van ezzel a termékkel kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.

Írja meg véleményét