Az elektromos vízlágyító berendezés előnyei és használata

Az elektromos vízlágyító berendezés előnyei és használata

 

A háztartások jelentős részében olyan víz folyik a csapból, ami kisebb – nagyobb mértékben tartalmaz Ca+ és Mg+ iont, amik a vízkőlerakódásokat okozzák a háztartási készülékeinkben. Rengeteg házi praktikát lehetne felsorakoztatni ezen vízkőfoltok és komolyabb vízkő-akadályok eltüntetésére, de most inkább egy kényelmesebb és modernebb eszközt szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani: az elektromos vízlágyító berendezést.

 

Miért kell lágyítani a vizet?

 

A csapból folyó ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmas, de így is tele van szemmel nem látható szervetlen szennyeződésekkel, melyek a háztartási gépeinket igenis veszélyeztetik. Volt-e már úgy, hogy otthonában észrevette, hogy ugyanaz a finom illatú folyékony szappan kevésbé habzik otthon, mint mondjuk a nyaraláson?

 

Ennek oka az eltérő földrajzi helyeken megjelenő vízkeménység. Vagyis a csapvízből folyó víz tartalmaz olyan Ca+ és Mg+ ionokat, amik a vízkeménységet okozzák. Ez földrajzi helyenként eltérő lehet, így fordulhat elő, hogy egyes helyeken ugyanaz a szappan jobban habzik, máshol kevésbé, mert a kemény vízben több szappant kellene használni ahhoz, hogy habosabban tudjunk kezet mosni. Amennyiben adott földrajzi helyen lévő lakóhelyünkön kemény a víz, úgy a vízzel kapcsolatos háztartási berendezéseinken, tárgyainkon megjelenik a vízkő egy idő után.

 

Mit lehet ez ellen tenni?

 

Kétféle eljárás ismeretes, ami nem a házi praktikákra, hanem korszerű technológiai eljárást használva szabadít meg minket a vízkeménységet okozó ionoktól. Az egyik a desztilláció, a másik a vízlágyítás, vízlágyító berendezés segítségével.

 

desztilláló

 

Használjunk elektromos vízlágyító berendezést!

 

A központi helyre beszerelt vízlágyító berendezés az automatikus rendszerű kialakításának köszönhetően, az egész házban vagy lakásban biztosíthatja a lágy vizet. Így elkerülhetjük, hogy a vizes blokkokban használt csapok és vezetékek időnek előtte tönkre menjenek a rájuk rakódott vízkőtől.

 

Az általunk forgalmazott vízlágyító berendezések teljesen automatikusan működnek. Például a 25V-B vízlágyító esetében a berendezés vezérlését egy digitális kijelzésű vezérlőfej végzi, emberi felügyelet mentesen. Egy dologhoz kell emberi ellenőrzés, az pedig, hogy a tartályban használt só mennyisége megfelelő-e? Itt is, mint a legtöbb általunk forgalmazott berendezésnél, elmondjuk, hogy érdemes időről-időre ellenőriztetni szakembereinkkel a berendezést, hogy optimálisan működjön.

 vízlágyító

A desztillációval lágyított víz

 

A vízlágyító készülék által meglágyított víz nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, mint a desztillációs eljárással nyert desztillált víz. A vízlágyító készülékek az ioncserélés eljárását alkalmazzák, melynek során megszűrik a vizet a víz keménységéért felelős ionoktól (kalcium és magnézium). A desztillációs eljárás esetében, amit lepárlásnak is neveznek, a házi desztillációs készülékek igencsak megkönnyítik a dolgunkat. Lágy vizet kapunk, ami emberi fogyasztásra is alkalmas, egészséges ivóvízzé teszi a desztillált vizünket. A kettő eljárás különbsége leginkább a mennyiségben rejlik: desztillálás során annyi vizet készítünk ivásra, amennyit rövidebb távon fogyasztásra szánunk, míg a vízlágyítással az egész ház vízrendszerét lágyítjuk, hogy minden a lágyított vizet használja, ne legyen vízkő.

 

A központi rendszerre szerelt vízlágyítóval előállított víz kitűnően használható a Tisztavíz Üzletház által forgalomba hozott házi szódakészítő készülékkel, melynek segítségével finom, friss ízű szénsavas vagy szánsavmentes ivóvízhez juthatunk.

Írja meg véleményét