Ásványvizek és egyéb vizek ásványi anyag tartalma

Ásványvizek és egyéb vizek ásványi anyag tartalma

 

Az egyik legfontosabb szempontunk, ha egészségünk megóvására törekszünk, hogy jó minőségű, megfelelő ásványi anyag tartalmú tisztított vízhez juttassuk szervezetünket. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő egészséges, akár oxigénnel dúsított ivóvizet, melyet akár mi magunk is előállíthatunk otthonunkban, akkor hiábavaló erőfeszítés is lehet, hogy az egészséges életmódra törekedjünk.

 

A Tisztavíz Üzletház segítségére lehet abban, hogy a cikk végére kiderüljön, melyek azok az ásványi anyagok, melyek hasznosak a szervezetünk számára, megfelelő mennyiségben fogyasztva beépülnek testünk megfelelő részébe.

 

Az ásványvizekről

 

A természetben előforduló ásványvizek, a felszín alatti rétegekből kinyerhetők, magas ásványi anyag tartalommal (minimum 500 mg/liter) rendelkeznek. Ezeket a természetben előforduló vizeket nem lehet víztisztítással kezelni, nem szállíthatók csővezetéken, ahogy a mélyebb rétegekből kinyerhető, egyből emberi fogyasztásra alkalmas társaik. Az ásványvizeket külsőleg és belsőleg is használjuk, gondoljunk bele az egyes fürdők vizeinek összetételére, jótékony, egészségünk támogatására szolgáló ivására, vagy fürdéses terápiás kezelésre.

 

Az ásványvizek típusai

 

Ezeket a típusokat aszerint különítik el, hogy milyen ásványi anyagokat tartalmaz túlnyomó részben a természetes ásványvíz. Egyes ásványi anyagok más-más betegségre lehetnek gyógyító hatással.

 

  • Szénsavas: Elsősorban szív és érrendszeri betegségekre lehet jó, valamint időskori betegségek (cukorbetegséggel járó mozgásszervi betegség) gyógyítója lehet.
  • Konyhasós: Erős gyulladáscsökkentő hatással bír, a bőrön megtapadó só erősíti az immunrendszert.
  • Radonos: Értágító, fájdalomcsillapító.
  • Jódos: Egyes bőrbetegségekre, ivarszerveknél, valamint, húgyúti fertőzéseknél gyulladáscsökkentő hatása van.
  • Földes-meszes: Kalcium-, és magnézium-tartalma fejt ki biológiai élettani hatásokat.
  • Kénes: Bizonyos bőrbetegségek kezelésére, ízületi kopásos betegségekre, szív és érrendszeri betegségekre.
  • Nyomelemekben gazdag: A fentebb felsoroltak mellett az ásványvizekben előfordulnak nyomelemek, melyek egy része nélkülözhetetlen az ember számára, más részük nélkülözhetőbb.

 

A megfelelő ásványi anyag tartalmú tisztított víz

 

Nem mindenkinek van lehetősége, hogy ásványvizet vételezzen közvetlen az otthonából, vagy az otthona közvetlen közeléből. Ezért marad a vezetékes ivóvíz. A magyarországi vezetékes ivóvíz jó minőségű, ám tisztításra szorul a sok oldott- és oldatlan állapotban lévő szerves- és szervetlen szennyeződések miatt. Viszont a tisztítás során elképzelhető, hogy egyes hasznos ásványi anyagok is kiszűrődhetnek, de mi lehet ekkor a megoldás? Természetesen a vízkezelők azon fajtája, mely energetizálja a megtisztított vizet: oxigénnel dúsított víz, mely jótékony hatással lehet szervezetére!

 

A módszer titka annyi, hogy a megtisztított vezetékes ivóvizet molekuláris oxigénnel dúsítjuk, mely a víz elfogyasztása után a gyomor és bélrendszerből fog felszívódni és jut el testünk legkisebb sejtjeihez is a véráramon keresztül. Az oxigénnel dúsított víz ezáltal serkentheti az anyagcsere-folyamatokat, növelheti a stressztűrő-képességünket, segíthet növelni a koncentrációs képességünket is. Nekünk mindössze annyi a dolgunk, hogy rendszeres fogyasztásra térjünk rá. Hogy mi kell ehhez? Az oxigén szifonunk segítségével oxigénnel dúsíthatja az ivóvizet bárhol, bármikor, 1 literes kiszerelésének hála bárhová magával viheti.

 

 

Otthonunkba szerelhető víztisztító berendezés

 

Termékpalettánkon találhat olyan víztisztító berendezéseket, melyeket a konyhába bejövő vízvezetékre szerelve lehetőséget adunk az egész családunknak, hogy egészséges, tisztított vizet igyanak. Víznyomástól és szennyezettségtől függően a RO 102 víztisztító berendezés teljesítménye óránként 8-15 liter, így könnyen kiszolgálja a család vízigényét, ha pedig ki szeretnénk egészíteni még valamivel, akkor könnyen bővíthetjük asztali szódagéppel, Asztali mix-szel vagy akár 80 literes tartállyal is.

Írja meg véleményét