A tisztított víz hatása a szervezetre

A tisztított víz hatása a szervezetre

 

A jól tisztított víz az, mikor a szervezet számára kedvező hatást gyakorló ásványi anyagok átjutnak a vízszűrőnkön, ugyanakkor a szennyeződés kiszűrődik. Mégis, hogyan lehetünk biztosak abban, hogy egészséges mértékben megszűrt vízhez sikerül hozzájutnunk? Ebben a cikkben, a tisztított víz szervezetre gyakorolt hatásait tekintjük át, hogy a végére érve tudjuk, mire is van szükség, hogy finom, egészséges ivóvízhez juttassuk szervezetünket.

 

Szennyezett ivóvíz

 

A cím picit csalóka, hiszen tudnunk kell, hogy a magyarországi csapokból folyó vezetékes ivóvíz az egyik legjobb minőségű Európa országai között. Mégis azt mondom, szükség van arra, hogy ezt az ivóvizet kicsit jobban megvizsgáljuk, hiszen rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amit a szervezetünk nem tud hasznosítani. Ezeket az anyagokat garantáltan ki lehet szűrni, a TisztaVíz Üzletház víztisztító berendezéseivel.

 

A kemény víz jelen van az ország azon részein, ahol az ivóvíz tartalmaz oldott kalcium- és magnézium ionokat. Hazánk területén rengeteg mészkőhegység található, ahonnan tulajdonképpen származnak a kalcium- és magnézium ionokban gazdag kemény vizeink. Jellemző, hogy melegítés hatására kiválik a kalcium- és magnézium ion, és vízkő formájában lerakódik szanitereinkre, háztartási berendezéseinkre, sőt, akár poharunkban is megtalálhatjuk (leginkább télen, mikor kint felejtünk egy pohár friss csapvizet a meleg szobában).

 

Szervetlen vegyületeket tartalmazó vizeink nagy részét sikerül megtisztítani, mielőtt fogyasztásra kerül, de mindig akad annyi mennyiség, amit még otthoni tisztítás során ki tud szűrni a víztisztító berendezésünk. Ilyen veszélyes vegyület az arzén, amit leginkább alföldi megyéink ivóvizében lehet megtalálni, igaz még az európai szabvány határai alatt, de jelen vannak.

 

Még egy nagyobb csoport van, amit meg kell említeni, azok a szerves vegyületek, mint például a hormonok. A nagyüzemi víztisztítás nem tud megbirkózni, nagyobb mennyiséggel, így kifejezetten javasolt, hogy otthonainkban használjunk az RO 102-A víztisztító készüléket.

 

A tisztított víz jótékony hatása a szervezetre

 

Mi is a jól tisztított víz ismérve? Hozzájárul a hosszan tartó egészséges élethez, hiszen a víz az egyik legfontosabb méregtelenítő a szervezetnek. Méregteleníteni, csak és kizárólag egészséges, tiszta ivóvízzel érdemes, különben még többet ártunk szervezetünknek. Tippünk: Hogyan tudjuk, hogy megfelelő mennyiségű tisztított vizet ittunk? A vizeletünk színéből, akkor optimális a fogyasztásunk, ha a vizelet színe halvány sárga.

 

Ha már egészségről beszélünk, a tisztított víz napi rendszeres fogyasztása feszesíti, fiatalítja a bőrünket, rugalmas és üde kontúrokat eredményez. Tippünk: Minden reggel, legalább 4 napon keresztül igyon meg legalább 3 dl frissen szűrt ivóvizet, a reggeli kávéja helyett. Így saját tapasztalatra tehet szert, mennyire fiatalítja, üdíti a bőrét, ha elhagyja a reggeli vízhajtó hatású fekete kávét.

a tisztított víz hatása

Sikeres fogyás és méregtelenítés szinte kéz a kézben jár. A sok víz fogyasztása az egyik lépés afelé, hogy a szervezetünk anyagcseréje felgyorsuljon. Amennyiben fogyókúrán van, vagy épp tervezi, hogy lecsökkenti kilóit, érdemes sok vizet innia, amit érdemes egy nagyobb kapacitású víztisztító berendezésen keresztül nyerni. Tippünk: Nem csak a tisztított víz ivására kell a hangsúlyt fektetni, hanem, hogy ugyanilyen jó minőségű vízzel főzzük meg a fogyókúrára szánt ételünket is! Az RO 102 víztisztító készülék az egész család igényét kielégíti, így nyugodtan használhatja nagyobb mennyiségben, hiszen nagy mennyiségű tisztított víz kerülhet felhasználásra.

Írja meg véleményét