A konyhai víztisztító berendezések

A konyhai víztisztító berendezések

 

Pont a napokban volt szerencsénk egy ismerőshöz ellátogatni, ahol valami borzasztó ízű csapvizet kaptunk. Ezen még a házi szörp sem segített sokat, a klór íze még a málnaszörp finom édességét is megízesítette. Lehetett volna ezt máshogy is?

 

Természetesen lehetett volna, hiszen a Tisztavíz Üzletház jóvoltából, a csapat tagjaként rálátok a folyamatokra, hogy mit lehetne máshogy csinálni. Például víztisztító készüléket beszerelni a konyhába, egy olyan dolog, ami hosszútávon kifizetődő.

 

Mitől kell megtisztítani a vizet?

 

A vezetékes ivóvíz az ország nagy részén iható, mégis akadnak benne olyan kis elemi részecskék is, amelyek nagyobb mennyiségben az emberi szervezet számára kárt okozhatnak. Ilyen például az alföldi területek arzén tartalmú vize – ami még a megengedett határérték alatt van bőven, vagy a hegységeink magas oldott iontartalmú vize. Ki kell emelni például a kalciumot és a magnéziumot, amik a víz keménységéért felelős ionok.

 

De ha nem akarunk ennyire belemenni a kémiába, gondoljunk csak bele: a víz mennyi klórt tartalmaz? Mert a klór az elsőszámú fertőtlenítője a vezetékes ivóvizet szolgáltató közműnek, és bizony az íze nem kellemes, sőt. Próbált már igazi, tisztított vizet inni? Íze lágy, selymes, igazi üdítő frissességet nyújt a szomjas embernek. Hogyan lehet hozzájutni? Egyik módszer az otthonra beszerezhető víztisztító berendezés.

 

Víztisztító berendezés otthonra

 

Szerencsére megvan a lehetőség, hogy széles kínálatukból válasszon az ember olyan víztisztító készüléket, amely megfelel a számára. Ha még csak barátkozunk a gondolattal, akkor érdemes valami kisebb volumenű és értékű készüléket beszereznünk. Ilyen lehet az asztali szűrő. Ugyanúgy finom, egészséges vizet biztosít, kiszűri a klórt az ivóvízből. Ha azonban nagyobb lépésre szánjuk magunkat, és az a célunk, hogy minden ártalmas anyagot kiszűrjünk a vízből, akkor nekünk találták ki a konyhai víztisztító berendezést.

sw-1-asztali-szűrő

A konyhai víztisztító berendezés

 

A konyhai víztisztító berendezést a konyhapult alá lehet beépíteni. A fordított ozmózis elvén működő készülék előnye, hogy a rajta átfolyó vezetékes ivóvizet tisztítja az oldott állapotban lévő szerves és szervetlen szennyeződésektől (míg a víz desztillálásával „csak” az oldott állapotban lévő ionokat csökkenti). Igen dekoratív, modern megjelenésének köszönhetően, a konyhai csaptelep mellett csak egy új, designos csap jelenik meg, mert a szerkezeti egység többi részét a mosogatópult alá érdemes elrejteni. Ebből a modern dizájnos csapból nyerjük ki a finom, friss, egészséges, tisztított vizet magunknak és az egész családunknak.

RO-102-A

Arra figyeljünk csupán, hogy félévente szakember segítségével cseréljük a szűrőbetétet, és fertőtlenítsük a készüléket. Ezt akár hátrányként is megélhetnénk, de inkább gondoljunk arra, hogy ezzel a tisztítással és cserével biztosítjuk arról magunkat és az egész családunkat, hogy hosszú távon tiszta, egészséges ivóvízhez jutunk, minimális ráfordítással. Önnek ér ennyit az egészsége?

Írja meg véleményét