Van-e a fordított ozmózissal működő víztisztítónak hátránya?

Van-e a fordított ozmózissal működő víztisztítónak hátránya?

Ahhoz, hogy egészséges ivóvizet tudjunk inni nap, mint nap, bizony tennünk kell érte. Az egyszerű megoldások közé tartozik, hogy felkeresünk egy víztisztítókkal foglalkozó üzletet vagy webáruházat, ahol a számtalan típusú, nagyságú, kapacitású és árú víztisztító berendezés közül válogathatunk, szakértői segítséggel.

 

Az egyik legnépszerűbb termék, a családi házakhoz is használható víztisztító berendezés, ami a fordított ozmózis elvét használja ki és amelyet számtalan előnye miatt szeretnek ügyfeleink. Mindazonáltal, a fordított ozmózissal működő víztisztítónak van-e hátránya? Erre a kérdésre keressük a választ mai blogbejegyzésünkben.

 

Mi a fordított ozmózis elve?

 

A természetben is megfigyelhető az ozmózis fordítottja, a fordított ozmózis (Reverse Osmosis, vagy RO). A természetes ozmotikus nyomásnál egy oldószer áramlásáról beszélünk: a hígabb oldat irányából halad a töményebb oldat irányába, egy félig áteresztő membránon keresztül. Ha túlnyomás lép fel a töményebb oldat oldalán, a természetes ozmotikus áramlás iránya megfordul, a töményebb oldat felől fog áramolni az oldószer a hígabb oldat irányába.

 

Ez a fordított folyamat a fordított ozmózis, amit a NASA fejlesztett ki a 60-as évektől fokozatosan, hogy a világűrben az asztronauták, a háborús színtereken pedig a katonák tiszta vizet tudjanak inni, az adott körülményeik között. Tehát a mi esetünkben, az ivóvízhez az kell, hogy a csapból folyó víz átpréselődjön a víztisztító berendezésünk membránján, ami kettéválasztja a csapvizet az iható, finom, egészséges ivóvízre, és a szennyezőanyaggal felhalmozott vízre.

 

RO 102-A

Miért érdemes víztisztító berendezést használni?

 

Amennyiben fontos számunkra az egészségünk, teszünk is érte eleget, akár az életmódváltással, akár az egészséges ételek és italok fogyasztásával, akkor érdemes megfontolni, hogy egészséges ivóvízhez juttassuk szervezetünket minden nap. Ezt sokan az ásványvizek vásárlásával gondolják elérni, de napjainkban sokat számítanak az anyagiak, valamint a környezettudatos hozzáállás. Az ásványvizes flakonok elhelyezése, napjaink egyik vezető témája. Ha nem sikerül a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán összeszedni és kezelni a PET palackokat, hosszú távon igen nagy gondot okozhatunk a környezetünknek, az egészségünknek, a bolygó ökoszisztémájának.

 

Ellenben, ha hosszú távon kívánunk gondolkodni, és nem csak az egészségünk, hanem a bolygónk egészsége, valamint a gyermekeink jövője is a szemünk előtt lebeg, akkor érdemes víztisztító berendezéssel biztosítani az egészséges, friss ivóvizet. Használata roppant egyszerű, miután felszerelték a konyhai pult alá, a víz a vezetékből közvetlenül átfolyik a készüléken, ami biztosítja a szűrt, ízében kellemes, összetételében pedig szennyeződésektől mentes ivóvizet.

 

Van-e a fordított ozmózissal működő víztisztítónak hátránya?

 

Leginkább a technikai részét érheti negatív szó, no de nem a hatékonysága miatt. Pontokba szedve próbálunk megoldást adni a felmerülő kérdésekre:

 

  • Amennyiben nem vagyunk a helyzet magaslatán, ha gépekről, vagy szerelésről van szó, bizony gondot okozhat a beszerelés. Erre is remek lehetőséget biztosítunk az Ön számára. A készüléket meg lehet vásárolni beszerelés nélkül is, de úgy is, hogy szakembereinkkel szerelteti be.
  • Kérdéses lehet, hogy kell-e átalakítás. Nagyon sokan ezt is hátránynak élik meg, de csak addig, míg nem beszélnek szakértővel, aki elmagyarázza, hogy a konyhai átalakítás mértéke igen minimális, többnyire kimerül a beszerelésben.
  • A fenntarthatósága és szervizeltetése lehet még egy olyan kérdés, ami felmerülhet a leendő vásárlókban. Amikor megvásárolják a készüléket, kollégáink elmondják, mikor érdemes a készülék egyes alkatrészeit megnézetni szakemberrel. Mivel fordított ozmózis elvén működő készülékekről beszélünk, a 3 havonkénti fertőtlenítés minden esetben ajánlott, illetve a szűrők legalább évenkénti cseréje.

Írja meg véleményét